Tuubihuivi # 2


Tässä toinen tekemäni tuubikaulahuivi. Ensimmäisen löydät täältä. Tämän olen kutonut 8 mm:n pyöröpuikoilla. Lanka on niinkin ihmeellisestä paikasta kuin LIDListä! :) Samassa pussissa oli 600g tuota melko paksua, roosan väristä lankaa ja nuo pyöröpuikot. Hinta koko satsille oli päätä huimaava: 7,99€. :D Lanka on mukavan pehmoista materiaalia. Pussin tekstin mukaan: "80 % polyakryylia ja 20 % puhdasta, uutta villaa, superwash", mitä lie sitten tarkoittaakin..

Vaikka tässä kuvassa tuo alareuna näyttää vähän epämääräiseltä, niin todellisuudessa se on suora..


Lankaa meni 200g. Neuloin 2 oikein ja 2 nurin koko matkalta, jotta huivista tuli venyvä. Huivi menee kaksinkerroin kaulan ympäri.


VINKKI: Mielestäni kutomalla on vaikeampi tehdä tuubihuivia kuin virkkaamalla. Kutomalla tuubihuivin kokoa ei tiedä vasta kuin sitten kun se on valmis (jos ei halua päätellä keskeneräistä työtä, kokeilla sitä, purkaa päättelyä ja jos huivi sattuu olla sopivan kokoinen, voi jatkaa työtä). Minulla on jo pari kudottua tuubihuivia odottamassa tuolla purkausta, kun ne eivät olleetkaan hyvän pituisia. Tämän tietenkin huomasin vasta sitten kun ne olivat valmiita. Ja arvatkaa ottiko päähän! :D Toisin on virkaamalla tehty tuubihuivi. Sen pituuden voi testata missä vaiheessa tahansa ja sitä voi sovittaa ilman että tarvitsee purkaa. Näinpä siis, seuraavan tuubihuivin teen virkkaamalla!! :)

Bytheway: Tuo ensimmäinen tuubihuivipostaus on ollut luetuin/katsotuin postaukseni koko
kaksikuukautisen blogiurani aikana.. JIPPII! :)

: Santtu

6 kommenttia

 1. Tosi kivan näkönen huivi! :) Kuinka monta silmukkaa laitoit huiviin??

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tässä on sata silmukkaa.

  VastaaPoista
 3. kuinka korkea tästä tuli?

  VastaaPoista
 4. Itse oon tehny tuubihuivit aina virkkaamalla suoraan ja vertaamalla pituutta yhteen hyvänmittaiseen huiviin. Sitten vaan lopuksi neulon päät yhteen ja voilà!

  VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)