Cyclograph - kuviontekoväline (tai mikälie?)

Heippa!

Tulin kotikotiin käymäs ja muistin että mulla on tällainen rinkulantekoväline jossain. Kissojen ja koirien kans sen etsin käsiini ja tässä se nyt on! Nimeä en sen paremmin tiedä kuin että tuossa päällä lukee Cyclograph. Tätä systeemiä on vaikea selittää, mutta kynällä piirretään tuota kuvioa ja tuo läpinäkyvä rinkula pyörii ympäri niin että kynä piirtää samalla kuvion..


Noh, ehkä tämä kuva vähän selventää systeemiä..


Nyt kun tämän vihdoin ja viimein löysin niin meinaan kyllä ottaa tämän kunnolla käyttöön kaikenmoisissa askarteluissa. Tällä voi tehdä esimerkiksi vaikka taustoja kortteihin tai muuta vastaavaa.

Sain tämän vissiin lahjaksi 90-luvulla jostain.. Näköjään ainakin Amazonissa on näitä ollut myynnissä.

Googlettamalla löysin tällaisen väritetyn luomuksen:


Kuva täältä.

Muistatteko tämän välineen? Onko teistä jollakin ollut tällainen? Olisi kiva kuulla, jos jollakin olisi ollut tällainen, että mistä näitä on saanut yms.. :)

Y:Santtu

6 kommenttia

 1. James May lelusarjassaan ainakin esitteli tämän nostalgiavehkeen :) Äiti osti joku vuosi sitten vastaavan halpisversion siskon tytölle Lidlistä, että ei tätä kai kokonaan ole unohdettu. Hauska laite, harmi kun itsellä ei ole.

  VastaaPoista
 2. Ahaa, hauska kuulla! :) On se Lidlikin aika ihme paikka kun sieltä löytyy välillä vaikka ja mitä! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollu tuollainen joskus ihan lapsena, oon nyt 23 - ja tuo on ollut mulla kai 18v? siitä on osa hajonnut, mutta kun tarkasti tekee saa "ehjän" kuvion aikaiseksi. Eikä mitään hajua, mistä äiti sen mulle osti. Olen viime aikoina löytänyt paljon muutakin askartelutavaraa jota olen käyttänyt joskus 5-10 vuotiaana viimeksi.

  VastaaPoista
 4. Tuosta munkin omasta on hajonnut kuvan oikeesta yläkulmasta nuo kaksi osaa, mutta onneksi ei sen enempää. Näin vanhempana saa vähän jotain uutta perspektiiviä noihin lasten askartelutarvikkeisiin ja ehkä vähän luovuuskin on jo kasvanut tässä parinkymmenen vuoden aikana.. ;)

  VastaaPoista
 5. Hello,

  In the Netherlands we used to have these things as well. They are called spirographs. I had mine about 25 years ago and played with it for hours! I am trying to find one now to buy so my kids can play with it as well. I hope you do nto mind that I will use the photo of your spirograph as a method to find someone that will sell me theirs?

  with kind regards,

  Jozefien van Leeuwen
  The Netherlands

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Jozefien!

   You can use my photo, but unfortunately it is not the best quality.. ;) I hope that you will find a spirograph to your kids. Have a nice spring!

   Regards,
   Santtu

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)