Askartelumassa + pitsi

Löysin kaapin perukoilta monta vuotta sitten ostamani askartelumassat
Päätin kokeilla tätä jo kauan mielessäni pyörinyttä ideaa:

(kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla)


Tässä vähän ohjetta: Aluksi kaulin massan melko ohkaiseksi levyksi. Otin pitsisen kankaanpalan ja laitoin sen massan päälle. Sitten kaulin niin, että pitsi kunnolla uppoutui massaan. Otin piparimuotin ja tein massasta tuollaiset sydämen muotoiset kuviot. Painoin vielä pienen reiän sydämiin, että näitä voi käyttää vaikka riipuksina.. :) Uunissa massaa pidettiin 130:ssä asteessa noin 30 minuuttia.

Tässä näkyy tuo kuvio hyvin:


Tein myös pienempiä sydämiä piparimuoteilla, jotka voi laittaa vaikka avaimenperiksi..


Kun minulla oli samaan aikaan kahta eri väristä massaa, tätyi olla todella varovainen, etteivät massat/värit sekoitu keskenään. Varsinkin tuo valkoinen massa on erittäin herkkä ottamaan muita värejä itseensä. Niinpä tein ensin ruskeat sydämet ja sitten puhdistin huolellisesti kaikki välineet, ettei valkoiseen massaan jäisi ruskeita laikkuja.

Tällaista tänään.. Kaunista sunnuntaipäivän jatkoa! :)

: Santtu

5 kommenttia

  1. Hieno kuvio noissa sydämissä. Mäkin oon tehny tommosia joskus, vaikkakin ainoastaan valkoisia. Laitoin niihin narun ja semmosta tuoksu uutetta ja sitten laitoin niitä roikkumaan vessaan ja kaappeihin.

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvä idea käyttää pitsiä, kauniita ovat! Pistetäänpä tämä mieleen :)

    VastaaPoista
  3. Nättejä! :) Mä oon tehnyt aikoinaan savesta kulhoja, teepussin alusia ja tarjoilulautasia ja niihin sitten painanut pitsiliinalla kuviota. :)

    VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)