Bloggausvälineongelmia

Tarvitsisin nyt apua arvon blogikollegat! Minun vanha läppärini vetelee viimeisiään, ja bloggauksesta on tullut ongelmallista. Minulla on ipad mini, jolla netin selailu sujuu mainiosti, mutta bloggaus ei. Postauksia on kömpelö kirjoittaa, eikä ipadilla otetut kuvat ole kovinkaan laadukkaita. Minulla on järkkäri, jolla edelleen haluaisin kuvata blogini kuvat. Millä saisin siirrettyä järkkäristä kuvani ipadille nopeasti? Minkälaista kuvapalvelua kannattaisi käyttää (mieluiten ilmaista, jos mahdollista), ettei suuret kuvat tuki ipadin muistia? Kannattaisiko silti ostaa joku halpa läppäri, jolla bloggaus onnistuisi vaivattomasti?

Minkälaisia välineitä te käytätte? Mitä välineitä suosittelisitte?

Kiitos jo etukäteen avusta <3

12 kommenttia

 1. Itse muokkaan kuviani PicMonkeyn lisäksi ilmaisella Paint.net-ohjelmalla.
  http://www.getpaint.net/
  Toinen ilmainen kuvankäsittelyohjelma minkä tiedän on GIMP, mutta sen käyttöön en ole oppinut vaan olen kokenut tuon Paint.netin helpoksi käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Kitsastelija! Olen myös käyttänyt tuota Picmonkey-sivustoa, mutta enemmänkin kaipailisin sellaisia palveluita, johon voisi tallettaa kuvia järkkäristä (esim Picasa). :)

   Poista
 2. En osaa tuohon kuvan siirtoon sanoa, koska ite tuskailen samaa. Lähinnä just se, että miten saan järkkäristä ne yhtään mihinkää muualle ku koneelle.
  Mutta et ollu laittanu tarkemmin, mitä kautta kirjotat padillä bloggeriin. Jos oot kirjottanu netin kautta, niin suosittelen lämpimästi tuota bloggerin sovellusta. Paljon näppärämpi kirjottaa sillä ja kuvien sommittelu tekstin sekaan myös helpompaa. Mutta, jos oot ko sovelluksen jo löytäny käyttöösi, niin sitten en osaa enempää auttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger-sovellus! Kiitos Jenni vinkistä! Oon tosiaan kirjottanut netin kautta pädillä ja se on tosi kömpelöä! Lataan kyllä välittömästi tuon sovelluksen. :)

   Poista
 3. Mä käytän järkkäriä kuvaukseen, picmonkeya muokkaukseen (tämmöselle notebook-kokoselle läppärille ei tuo photari oikeen sovi) ja lataan kuvat photobucketiin, josta siirrän ne sitte postauksiin. Mulla oli viel keväällä kunnon kokonen läppäri, mutta alko vetelee viimisiään, niin ostin uuden, mut päätin että vähän pienempi saa riittää. Acerin aspire one on nykynen ja tykkään ihan hirmusesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi näppäriä varmasti noi notebookit! Mä päätin nyt satsata huimat 30€ ja ostaa tähän ipad miniin muistikorttiadapterin. Saan sen vasta ens viikolla, joten saas nähdä kuinka meikäläisen sitten käy.. Onkos tuo photobucket ilmainen?

   Poista
  2. Hei, mistä ostit moisen adapterin? Olisin itsekki kiinnostunut moisesta ku ongelma itellä on just se, miten saisin kamerasta padiin siirrettyä kuvia ilman konetta

   Poista
  3. Ipad miniin oli tällainen tarjolla esimerkiksi Gigantissa: http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tarvikkeet-taulutietokoneet/APPLEMD822ZMA/lightning-sd-korttilukija-md822zm-a

   Tavalliseen iPadiin oli tarjolla vähän erilaisia vaihtoehtoja. Itselleni koin tuo muistikorttilukijan parhaimmaksi, niin ei tarvitse liittää mitään asennusohjelmia tai muita mitä tarvitsisi, jos suoraan kameran liittäisi iPadiin. Minulla on lisäksi järkkäri, että tavallinen pokkari, joten tällä muistikortinlukijalla pystyn kätevästi siirtämään molempien laitteiden kuvat koneelle kätevästi. Voin laittaa käyttöraporttia, kun saan adapterin käsiini. :)

   Poista
 4. bloggerin appsia aattelen minäkin suositella...ilmainen flickr kuvapalvelu on minusta tosi nopsakka/helppo käyttää, löytyy appsi sillekin.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Onkos sielä Flickrissä paljon kuvatilaa, muistatko?

   Poista
 5. muistaakseni flickriin voi ladata 200 kuvaa ilmaiseksi... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukkidoukki! Pitääpä koittaa kirjautua sinne ja testata palvelua. :)

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)