Vanhasta putkiradiosta kaiuttimiksi

 
Muistin nähneeni vanhan putkiradion jossain vanhempieni luona. Suuretsintöjen jälkeen löysin sen melko likaisena ja elämää nähneenä ulkovaraston perältä. Mietin jonkin aikaa, että miten sitä pystyisi hyödyntämään sisustuksessa, kun radio ei itsessään enää toiminut ollenkaan.
 
Kuuntelemme paljon kotona Spotifyä iPadilla tai puhelimella, joten tarpeettomaksi jääneet tietokoneen kaiuttimet ovat toimineet kelpona äänentoistona. Tyhjensin lopulta putkiradion sisustan pois, jolloin jäljelle jäi vain näkyvä ulkokuori. Sijoitin tietokoneen kaiuttimet radion sisälle ja näin sain radion myös sisustukseemme sopivaksi. Tietokoneen kaiuttimethan eivät ole välttämättä mitään nättejä sisustuselementtejä, joten tässä tuli ratkaistua kaksi pulmaa yhdellä kertaa; kaiuttimet piiloon ja radio näkyville takkahuoneeseen. :)
 
 
 
 
  
 
 

 
Harmillisesti tuo etupaneelin kangas on ottanut vähän vesivahinkoa itseensä ja on tuollainen ikävän laikukas. Täytyy ehkä vaihtaa tuo kangas kokonaan, sillä kuivapesukaan ei siihen enää purrut.
 
Tämä  Nauen-putkiradio on ollut isäni perheessä aktiivisessa käytössä 50-60 -luvuilla, kun televisiotakaan ei vielä ollut. Kohinan seasta on silloin tällöin saattanut kuulua jotain ohjelmaakin, tai oikein musiikkia! ;)
 
<3: Santtu

************

Tein tuohon sivupalkkiin lukijakyselyn mahdollisia postausideoita varten! Käypä klikkaamassa mieleisiäsi kohtia, niin saadaan tänne myös lukijoiden toivomaa sisältöä. :) Tähän postaukseen voi myös kommentoida noita postausideoita/-toiveita, jos mieleistä ideaa ei tuosta luettelosta löydy. Kiitos! :) 


11 kommenttia

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)