Farkkupaidan tuunaus

Olen jo jonkin aikaa kerännyt tuonne käsityöhuoneen nurkkaan vaatteita, jotka kaipaavat jotain uutta tatsia. Kirppikseltä löytynyt pitkänmallinen farkkupaita joutui ensimmäisenä saksittavaksi. Olen tätä muutaman kerran käyttänyt, mutta jotenkin malli oli liian pitkä ja ei-toimiva lyhyelle kropalleni.
 
 
 
 
Vasemmalla alla ennen ja oikealla jälkeen saksittelun:
 
 
Hihat saivat lähteä ja helmasta lyheni myös noin parikymmentä senttiä. Hihat leikkasin irti niin, että tuo farkkusauma jäi paikoilleen.
 
 
Etukappaleen alaosaan jätin molemmille puolille tuollaiset kolmion malliset lirpukkeet, että ne saa sidottua solmulle. Takakappaleen leikkasin alkuperäistä, hieman pyöreää muotoa mukaillen reilusti lyhemmäksi. Sivusaumojen alaosat ompelin vielä ompelukoneella alkuperäisen ompeleen päälle, sillä muuten sivusaumat olisivat lähteneet purkautumaan. Muuten ompelua ei sitten tässä tarvittukaan.
 
 
Farkku on materiaalina helpoin ja itselleni mieluisin tuunattava, sillä se ei lähde purkautumaan kun sitä leikkaa. Lisäksi sen voi jättää suosista huolittelematta ompelukoneella. Pesukoneen jäljiltä reuna vähän pörröttyy koneessa, eikä se ole enää niin leikatun näköinen.
 
Sain tämän ahaa-elämyksen tietenkin yhtenä iltana (miksi se inspiraatiopuuska iskee aina keskellä yötä??), joten keskimmäiset työvaihekuvat ovat otettu kännykällä huonossa valossa ja ovat sen vuoksi huonolaatuiset..
 
Olisi kiva kuulla, onko teillä jonkinlainen tuunattavat-pinkka odottelemassa yöllistä inspiraatiota? ;) Minkälaisia vaatteita siellä odottaa tuunausta?
 
Aurinkoista tiistai-iltaa!
<3: Santtu


6 kommenttia

 1. Tämä sun blogi on sitten ihana! Tosi kivoja juttuja puuhailet, arvostan suunnattomasti, että osaat ja jaksat tehdä käsitöitä, ja sun koti näyttää ihanalta, kun oma kädenjälki näkyy. Voi ku olis itelläkin enemmän aikaa niin vois testata yhtä jos toistakin sulta saatua ideaa. Ja inspis iskee illalla kun ei saa nukuttua, sitten saa vielä vähemmän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun ihana kommentti! Kiitos paljon! <333 Et arvaakaan, kuinka paljon sain tästä iloa! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Vielä kun kelit vähän lämpenisivät, niin tarkenisi lyhythihaisella! :)

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)