Minun blogienlukurutiinini


Heipparallaa! Niin se vain pyörähti kesäloman viimeinen viikko käyntiin. Kaikenlaista on vielä To Do -listalla, mutta eikö sinne jotain saa jäädäkin? ;)

Ajattelin hieman kertoa teille omasta blogienlukurutiinistani. Olen löytänyt blogimaailman oikeastaan vuonna 2010, jolloin loppuvuodesta uskalsin perustaa myös tämän oman blogini. Siitä asti olen seurannut aktiivisesti blogisfäärin kuulumisia. Monia vanhoja blogeja on jäänyt taakse ja vielä useampia on tullut tilalle! Lukulistallani onkin melko paljon blogeja ja blogien luvun voisi kohdallani jo luokitella harrastukseksikin.

Täytyy myöntää, että ilman blogeja en välttämättä olisi ikinä innostunut näin kovasti käsillä tekemisestä ja muista sellaisista aiheista, jotka ovat kiinnostuksen kohteinani nykyisin. Blogeista saa niin paljon enemmän irti kuin esimerkiksi lehdistä. 

Millaisia blogeja seuraan?

Seuraan blogeja paljon eri kategorioista. Tietenkin lukulistaltani löytyy askartelublogeja, käsityöblogeja ja DIY-blogeja. Näiden lisäksi seurailen mielenkiintoisia lifestyle-, sisustus-, kauneus-, kynsi-, valokuvaus-, treeni- ja ruokablogeja. Kesäisin tykkään seurata myös puutarha-aiheisia blogeja ja talvisaikaan on kiva lueskella jouluun liittyviä blogeja.

Lukulistani elää jatkuvasti. Jos vastaan tulee mielenkiintoisia blogeja, lisään ne oitis lukulistalleni. Jos aihepiirit eivät enää tavoita mielenkiinnonkohteitani, poistan blogin lukulistaltani.


Miten seuraan?

Seuraan blogeja ainoastaan Bloglovin'in kautta. Se on osoittautunut parhaimmaksi blogienlukusovellukseksi ikinä! Sen saa kätevästi ilmaisena appsina iPhoneen ja iPadiin. Täytyy myöntää, että tuo sovellus on paljon kätevämpi mobiili-appsina kuin tietokoneella.

Blogi-urani (heh..) alussa seurasin oikeastaan vain Bloggerin etusivun kautta. Onkohan sen virallinen nimi Google reader? Usein kuitenkin törmäsin tuota käytettäessä siihen, että tiettyjä blogeja ei pystynyt lisäämään listalle ja käytettävyys oli melko kökköä muutenkin.

Koska lukulistallani on satoja blogeja, en tokikaan lue jokaista uutta postausta. On blogeja, jotka kirjoittavat laajasti eri aiheista, joten jos otsikko ja postauksen ensimmäinen kuva eivät herätä mielenkiintoani, en lue postausta loppuun. Minulla on tietyt blogit, joiden postaukset luen aina. Olen siis hieman valikoiva lukija vaikka periaatteessa "seuraan" blogeja, mutta valitsen joukosta aina mielenkiintoisimmat postaukset.
Millä seuraan?

Suosittelen käyttämään Bloglovin'ia ilmaisen mobiiliappsin kautta! Se on todella nopea ja näppärä käyttää ja sillä voi muutamassa minuutissa selata lukulistalla olevat blogit läpi niin puhelimella kuin iPadillakin.

Mobiiliappsi toimii siis niin, että etusivulta avataan postaus täppäämällä sitä ja sitten vain pyyhitään oikealta vasemmalle, jolloin appsi siirtyy aina aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan postaukseen.

Jos olen tietokoneella (harvemmin), minulla on tapana avata Bloglovinin kautta mielenkiintoisimmat blogipostaukset uusiin välilehtiin auki.  Tietokoneella Bloglovin'illa pystyisi myös selaamaan postaukset päivitysjärjestyksessä, mutta nettiversiossa Bloglovin' lataa aina koko blogin, eli taustat, sivupalkit ja kaikki muutkin blogin härpäkkeet auki. Tämä on usein melko hidasta, jos selaa kaikki uusimmat blogipostaukset nettiversiolla läpi. Mobiiliversiossa appsi lataa ainoastaan postauksen tekstin ja kuvat auki, jolloin postaukset voi selata nopeasti läpi.


Vasemmalla Bloglovin appsi iPhonessa ja oikealla iPadilla.


Miten usein seuraan?

Arkena en välttämättä ehdi lukea uusimpia postauksia joka päivä. Yritän kyllä pyhittää itselleni hetken, jolloin saan hetken olla vaan ja lueskella postauksia. Mobiiliappsi puhelimessa helpottaa blogien selaamista paikasta riippumatta. Jos uusia postauksia on ehtinyt päivittyä lukulistalle jo useampia kymmeniä tai joskus jopa satoja, selailen ainoastaan mielenkiintoisimmat läpi. Viikonloppuisin minulla on yleensä paremmin aikaa paneutua blogimaailmaan. Parasta on nauttia hitaasti aamupalaa ja lueskellen samalla inspiroivia postauksia!Bloglovin'in plussat ja miinukset

Listasin tähän vielä loppuun oman kokemukseni perusteella plussia ja miinuksia.

+ Kaikki seurattavat blogit ovat näppärästi "saman katon alla"
+ Pystyy seurata niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin blogeja
+ Pystyy etsimään uusia mielenkiintoisia blogeja kategorioittain (esim. yksi kategorioista on DIY&Crafts)
+ Pystyy tallentamaan suosikkipostauksia talteen Save-painikkeella (Appsissa sydän-painike)
+ Melko uutena ominaisuuten Bloglovin'issa pystyy myös seurata henkilöitä, mitä blogeja henkilöt seuraa. Minut löytää nimellä Santtu.
+ Postauksia pystyy jakamaan sosiaalisessa mediassa suoraan painikkeiden kautta. Itse käytän eniten Pinterest-painiketta, jolloin postauksista pystyy lisäämään suoraan kuvia Pinterestiin talteen.
- Kaikki blogit eivät jostain syystä löydy Bloglovin'ista. Itse olen huomannut ainakin uusien blogien kohdalla, että niitä ei välttämättä vielä löydy listoilta.Mobiiliappsin plussat ja miinukset:

+ Todella nopea selata lukulistalla päivittyneet blogit läpi, sillä lataa vain kuvat ja tekstin. Toki appsin kautta pääsee myös suoraan blogin nettinäkymään niin halutessaan.
+ Helppo lisätä kuvia Pinterestiin painikkeen avulla (varsinkin, jos sinulla on laitteessa käytössä Pinterest-appsi)
- Indiedays:in blogit eivät synkkaa täysin Bloglovinin kanssa. Ne päivittyvät kyllä lukulistalle, mutta ne täytyy avata erikseen appsilla auki. Ei tämäkään mikään ongelma periaatteessa ole, mutta ärsyttää kun ei toimi yhtä nopeasti kuin muut. ;)
- Kommentin jättäminen blogiin on hankalampaa kuin tietokoneella selatessa. Tämän vuoksi tulee kivoihinkin postauksiin jätettyä aivan liian harvoin kommenttia..

Bloglovin' -nettisivuston plussat ja miinukset (tietokoneella käytettäessä):

+ Näkyy koko blogi taustoineen kaikkineen. Mielestäni tämä on toisaalta plussa ja toisaalta miinus.
- Indiedaysin blogeissa Bloglovin'in yläpalkki ja Indiedaysin yläpalkki vievät yhteensä melkein koko näytön, että varsinaiselle blogille ei jää tilaa näytöllä juurikaan.
- Hidasta ladata sivut auki, sillä lataa koko "blogin" auki taustoineen ja sivupalkkeineen.

Jos jaksoit lukea postauksen loppuun saakka, niin jätäppäs kommenttilootaan viestiä vaikkapa siitä, onko sinulla jotain hyviä tipsejä blogien lukemiseen tai vaikkapa vinkkejä tutustumisen arvoisista blogeista! :)

<3: Santtu

13 kommenttia

 1. Ihana postaus!
  Tämän myötä katson kyllä itsekin tuon blogvinin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella! Kiva, jos tästä oli hyötyä. :)

   Poista
 2. Hei, annapas vinkkejä tai suosituksia noista puutarhablogeista, kun olen sellaisia kivoja yrittänyt löytää, muttei ole vielä tullut vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Memma! Minullakin on aika vähän oikeastaan noita puutarhablogeja listoillani, vaikka tykkäisin niitä kyllä lukea enemmänkin. Tässä ihanimmasta päästä muutama blogi: Nelliinan puutalo, Aamu Omenatarhassa ja Aamukastetta puutarhassa. :)

   Poista
 3. Tuo on niin totta, että blogeista löytää ideoita enemmän kuin lehdistä. Joskus tuntuu, että lehtiin kopioidaan blogeista ohjeita, ilman lähdemainintaa tietenkin. Tai sitten sattumalta kaksi ihmistä on keksinyt saman idean aivan peräkkäin. Nyt lähti juttu jo sivuraiteille.

  Sellainen sovellus olisi kiva, jolla saisi ajan pysähtymään, kun tutkii blogeja, joskus meinaa vierähtää liiankin pitkä tovi blogimaailmassa. Itse seuraan blogeja ajan, paikan ja fiiliksen mukaan eri lähteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Nykyisin lehdet käyttävät blogeja inspiraation lähteenään. Ja kun seuraa paljon blogeja, tuntuu että lehdistä ei enää löydy sellaista mitä ei ole jo blogissa nähnyt.

   Ajanpysäytyssovellus! Siinäpä olisikin keksijöille keksimistä. ;)

   Poista
 4. Minä edelleen seuraan bloggerissa blogeja. bloglovinissa myös seuraan, mutta sen kautte harvemmin luen blogeja. Sitten on näitä uusia sivustoja. Mutta kyllä olen myös tykästynyt blogloviniin eniten. Pitäisi vain sen kautte aina lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä mielessä se Blogger on kätevä, kun ne päivittyy siihen blogin etusivulle uudet postaukset. Mulla oli valitettavasti melko usein kaikenlaista ongelmaa sen lukupaneelin kanssa.. :/

   Poista
 5. Pitääpä ladata itellekin tuo mobiiliappsi, kiitos vinkkauksesta! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä. Nyt on ladattu puhelimeen ja onpas blogien selaaminen helppoa.. :) Ja vau miten paljon uusia blogeja löytyy samalla.. Pitää vaan vielä hiukan oppia käyttämään kyseistä sivustoa..

  VastaaPoista
 7. Minä käytän blogien lukemiseen Feedly nimistä sovellusta. En tiedä löytyykö Iphoneen, mutta ainakin Androidiin.

  Olen käyttänyt myös Bloglovinin appsia, mutta jostain syystä se ei näyttänyt aina uusia päivityksiä vaan merkitsi itsekseen postauksia luetuksi vaikken niitä ollut lukenut. Ihmettelin miten harvoin jotkut ennen päivittäin päivittyneet blogit päivittyivät ja kun kurkkasin Feedlyyn niin siellähän oli monia postauksia, joita en ollut Bloglovinin kautta nähnyt.
  Muutenhan Feedly ja Bloglovin on aika samanlaisia appseja, mutta luotan Feedlyyn enemmän.

  VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)