DIY-ideakirja

Paperilla:n tämän viikkoisena aiheena on 

kirjaimin koristeltu

, joka on saanut inspiraationsa 10.10 olleesta suomalaisen kirjallisuuden päivästä, eli Aleksis Kiven päivästä. 

Itse lähdin tarkastelemaan aihetta tietenkin DIY-näkökulmasta. Päätin tehdä itselleni pienen ideakirjasen. Kanteen stanssasin korkista isoja kirjaimia.  Tässä ohjeet, miten voit tehdä myös itsellesi kirjasen:

Lue ensin koko ohje läpi ennen kuin alat tekemään, että hahmotat paremmin kokonaisuuden. :)

Valitse kansipaperiksi skräppipaperi, sillä se on juuri sopivan levyinen tähän projektiin ja tarpeeksi vahvaa paperia. Leveys on siis 30,5 cm ja korkeus 15 cm.

Allaolevasta kuvasta näet taitteiden paikat. 

Kirjan kansi 10,5cm - taite 2 cm (tähän kappaleeseen kiinnitetään lopuksi sivut kokoava osa kiinni) - takakansi 10,5 - taite 2 cm - loppupätkä 5 cmSisäsivut ovat hieman kapeammat kuin kirjan kannet, että ne jäävät nätisti kirjan sisälle. Sivujen kokonaisleveys on 20cm, johon taite tulee keskelle.


Kirjan sivut tulevat kiinni kansiin alla näkyvällä paperilla, jonka kokonaisleveys on 4 cm ja johon tehdään taitteet alla olevan kuvan mukaisesti. Tämä sivut kokoava kappale tulee myös olla kansia lyhempi, ettei se törrötä rumasti kansien yli. Tämän korkeus on noin 14,5cm.


Sivut kiinnitetään kansiin sitomalla jokaiseen sivuun erikseen oma nyöri ja jätetään rusetti sivujen sisäpuolelle. 


 Ylläolevassa kuvassa näkyy, miten minulla on tässä neljä eri sivua/aukeamaa, joihin on sidottu narut jokaiseen erikseen.

Seuraavaksi ehkä hankalin vaihe ainakin ohjeistuksen kannalta. ;) Allaolevan kuvan mukaisesti pujota sivujen nyörit pieneen sivut kokoavaan paperiin sivujen/aukeamien taitepuolelta.


Liimaa tämän sivut kokoavan osan siivekkeet kiinni ja anna kuivua yön yli.
Lopuksi liimaa tämä sivut yhteen kokoava osa kirjan kanteen vasemmalta katsottuna ensimmäiseen taitteeseen ja anna kuivua hyvin. Yhteen kokoavan osa on yhtä leveä kuin tuo kannen taite. Sisäsivuille lisäsin valkoisen tyhjän paperin, johon voi sitten niitä ideoita kirjoitella.

Kannen taitokset vahvistin vielä washiteipillä ja lisäsin sinivalkoisen nyörin, jolla kirja pysyy kiinni. Nyörin kiinnitin takapuolelle pienellä niitillä.


Ja ei muuta kuin toteuttamaan kirjallista puolta ja rustailemaan vaikka runoja uuteen kirjaseen! ;)

Kivaa keskiviikkoa!

<3: Santtu

4 kommenttia

  1. Voi vitsi, miten hieno!!! Ja hyvät ohjeet, menee ehdottomasti to do-listalle!!!

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikas kirja selkeiden ohjeiden kera!

    VastaaPoista
  3. Ihania (ja värikkäitä!) ideoita täällä blogissasi! :)

    VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)