Yo-kortti kirahvilla

Vielä ehdin kuin ehdinkin tulla huikkaamaan pikamoikat tälle viikkoa. Eilen juhlittiin sukulaistyttömme ylioppilasjuhlia ja tällainen kirahvi-kortti päätyi viemisiksi:
 

 


Tämä kolmen kovan värikombo on nyt ollut mulla päällä jo jonkun aikaa. Aina kuin valkkailen askarteluihin matskuja, nuo samat värit päätyvät aina jostain syystä käpälään muita herkemmin!
 



Kuvausalustana perjantain kirppiskierrokselta käteen jäänyt Marimekon Muija-tarjotin. :)

Kesäloma-lähtölaskenta saa nyt luvan alkaa, kun huomenna korkataan jo kesäkuu alkavaksi. Vielä kun saisi vähän edes lämpöisempää keliä tänne Pohjanmaallekin..

<3: Santtu

Sulkakortti


Sunnuntai ja bloggauspäivä. ;) Kuvakätköistä löytyi tällainen sulkakortti, joka jo aikaisemmin keväällä lähti maailmalle. 




Tämä kortti syntyi vähän kuin vahingossa, sillä tuo tausta syntyi ihan vahingossa. Ostin uusia värikkäitä musteita, joita aloin testailemaan sabloonan läpi suttupaperille. Kuviosta tulikin mielestäni tosi söpö, joten sille tulikin parempaa käyttöä kortin taustana. 



Sulkakuvio on tehty pahvista stanssaamalla BigShot-leikkurin läpi.

Iskeekö tällaiset yksinkertaiset kortit, vai onko sielä ruudun toisella puolella enemmän "more is more"-aatteen kannattajia? ;)

Kivaa sunnuntai-iltaa! 
<3: Santtu

Äidille sydämellistä teetä - DIY

Vielä ehtii tekemään äidille tai mummolle pienen lahjan huomiseksi! Tarvitset vain irtoteetä, sydämenmuotoisia nonparelleja ja lasipurkin.

 

Laita irtotee lasipurkkiin ja sekoita mukaan sydämenmuotoisia nonparelleja. Ehkä maailman simppelein (ja lyhyin) DIY-ohje. ;)
 
 


 

Kiedoin vielä lasipurkin ympärille nauhan ja tein pienen kortin mukaan. Tähän purnukkaan mahtui hyvin myös teesihti. 



 


 Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja mummoille! <3 

<3: Santtu

Vapise lehtikaali, täältä tulee nokkonen!

Huomaan itsestäni, että alan vuosi vuodelta olemaan enemmän ja enemmän martta. Jokaisena vuodenaikana löydän jonkin uuden vouhotuksen, johon hairahdan. Tämä jos mikä herättää perheenjäsenissäni hilpeyttä (terveiset vain isälle ja äidille ;) <3). Tänä keväänä se vouhotuksen aihe on ollut 

NOKKONEN

 Nokkonen, tuo halveksittu kesäsääriä polttava pirulainen. Ja aika ravintorikas pirulainen onkin! Se nimittäin sisältää mm. kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, rautaa, C-vitamiinia, folaattia, sekä A- ja E-vitamiineja. Nokkoset ovat parhaimmillaan näin toukokuussa ennen kukintaa. (lähde: Arktiset aromit).

Ravintoainelistauksesta intoutuneena singahdin takapihalle etsintäpuuhiin hanskat ja sakset mukanani. Kun kulho oli täysi, köpöttelin tyytyväisenä köökkiin suunnittelemaan nokkosten kohtaloa. Eipä aikaakaan kun googlesta löytyi houkuttelevia ohjeita nokkossipsien tekoon. Sipsien horjumattomana kannattajana näitä oli kokeiltava!



Nokkossipsit a' la Santtu:

Tarvitset:

Nokkosen lehtiä
Oliiviöljyä
Suolaa
Paprikajauhetta
Chilijauhetta

Paistetaan (kiertoilma)uunissa 190-asteessa 5-6 minuuttia.

Huuhtele nokkoset siivilässä kylmällä vedellä ja kaada ne puhtaan pyyhkeen päälle. Kuivaa lehdet varovasti painelemalla pyyhkeellä.
 


Siirrä nokkoset kulhoon. Kaada vähitellen oliiviöljyä nokkosten päälle ja sekoita nokkosia öljyssä niin, että öljyä tarttuu jokaisen nokkosen pintaan. Mausteet tarttuvat paremmin öljyttyihin lehtiin.


Lisää sekaan suolaa, paprika- ja chilijauhetta oman maun mukaan sekoittaen nokkosia samanaikaisesti. Kun nokkoset ovat maustetut kauttaaltaan, voit siirtää ne leivinpaperille.


 On tärkeää erotella lehdet toisistaan leivinpaperille, sillä muuten ne eivät paistu rapeiksi. Paistoin näitä uunissa (kiertoilma) 190-asteessa noin 5-6 minuuttia. Ensimmäisen pellillisen kanssa on hyvä tarkkailla, että lehdet eivät pala poroksi, sillä ne ovat melko ohuita ja herkkiä palamiselle. Paistolämpötila ja -aika  vaihtelevat uunista riippuen.


Kun lehdet ovat paahtuneet uunissa rapeiksi, siirrä ne vielä paperin päälle, jotta ylimääräinen oliiviöljy tarttuu paperiin. Valmista!


Viime kesänä tein paljon lehtikaalisipsejä samalla tyylillä (paistoaika ainoastaan oli pidempi). Näistä tuli kyllä erittäin maukkaita ja ovat kyllä kelpo vastus lehtikaalisipseille! Lehtikaalissa on se parempi puoli, että ne ovat suurempia kooltaan. Näiden kanssa jotuu harjoittamaan enemmän sorminäppäryyttä. ;)

Terveellisen herkullista sunnuntai-iltaa! Nyt äkkiä teeveen ääreen seuraamaan Suomen peliä..

<3: Santtu