DIY raitakynttilöitä vanhoista kynttilänjämistä

Pimeään aikaan tulee poltettua paljon kynttilöitä, jolloin myös niitä kynttilänjämiä kerääntyy. Olen laittanut jämät talteen tämä Diagnoosi:Sisutusmania-blogin kiva DIY-vinkki mielessäni ja tässä joku aika sitten tartuin härkää sarvista.

 

Tarkoituksena on siis sulattaa vanhat kynttilänjämät ja purkittaa ne uudelleen, jolloin lopputuloksena on raitaisia kynttilöitä.

Käytin vanhoja kynttilä-lasipurkkeja ja kokeilin myös tehdä yhden version tyhjään maitopurkkiin. Harmillisesti minulla ei ollut niin kivan värisiä kynttilöitä, että raidoista olisi tullut kivan pirteitä. Nämä jäi vähän tällaisiksi pliisuiksi omaan makuuni. ;) 

 

Ylläolevassa kuvassa ainekset; vanhoja kynttilänjämiä ja uusia sydänlankoja. Sulatin kynttilät puuhellalla suhteellisen miedossa lämmössä vanhassa kattilassa. Kynttilät sulavat melko nopeasti. Pidin lasiastioita ja maitopurkkia varmuuden vuoksi lavuaarissa koko prosessin ajan. Aluksi ajattelin tehdä maitopurkin täyteen tai ainakin puolilleen, mutta talin kovettuminen kesti sen verran kauan, että tämä hätähousu ei jaksanut odotella ja tyytyi pienempään versioon. ;)

 

Tässä koko parituntisen aherruksen tulos: kolme lasipurkkikynttilää ja yksi maitopurkin pohjallinen. ;)
 

 

Tunnelmallista lauantai-iltaa! <3

<3: Santtu2 kommenttia

  1. Kauniita kynttlöitä! Katsele vaan, älä polta, kynttilät nokeavat kotisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos varoituksesta. Täytyypäs tutkia asiaa tarkemmin..

      Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)