AINA EI MENE NIIN KUIN SUUNNITTELEE

 
Brysselistä kantautui aamulla järkyttäviä uutisia. Lentomme Lontooseen olisi lähtenyt huomenna ja matka olisi jatkunut perjantaina Brysselin kautta Bruggeen. Järkyttävistä uutisista kuultuamme mietimme ensin jättävämme mantereen ja reilaavamme kokonaan vain Iso-Britanniassa. Pian tuli tieto toisesta räjähdyksestä Brysselin metrotunnelissa, jolloin tulimme siihen lopputulokseen että siirrämme reissun turvallisempaan ajankohtaan. Lontoo on sen verran iso kaupunki ja lähellä Brysseliä, että emme uskaltaneet ottaa riskiä näin pyhäpäivien alla. 

Olen paljon matkustanut Brysselissä töideni puolesta. Lentokenttä ja toisen räjähdyksen kohteena ollut Maalbeekin metroasema olivat minulle erittäin tuttuja paikkoja molemmat. Lisäksi työkaverini reissaavat Brysselissä jatkuvasti. Sen vuoksi tämän päiväiset tapahtumat ovat tuntuneet erityisen ahdistavilta ja matkainto on aika pitkälti kadonnut.  

Reilireissun peruuntumisen jälkeen olo on ollut melko lailla tyhjä. Reissua on suunniteltu tiiviisti noin kolme kuukautta ja päivää ennen lähtöä kaikki saakin unohtaa. Vielä eilen etsiskelin kamoja kasaan hirvittävällä tarmolla ja jännityksestä sekaisin. Tänään olen selvittänyt peruutuksia ja niiden kustannuksia. Yrittänyt uskotella itselleni, että tällaisessa tilanteessa ei pitäisi laskea menetettyjä varausmaksuja tai lentolippuja, vaan olla onnellinen että saa olla turvassa.

#prayforbruxelles

<3: Santtu 6 kommenttia

 1. Todella harmillista, että reissunne siirtyy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Tämä pettymys ei meinaa laantua millään. :( Mutta täytyy ajatella positiivisesti, että kyllä me vielä reissuun päästään paremmalla aikaa! :)

   Poista
 2. Kurja, että teidän matka nyt lykkäänty. :/ Mutta oot oikeassa, mikään palautettu rahamäärä ei korvaa turvallisuuden tunnetta. Ei se reissu oo samanlainen, jos tunnelma on jo heti alussa huono. Ennemmin lykkää reissua ja lähtee sitten paremmilla mielin. :) Toivotaan kuitenkin, ettei rahallinen tappio olis kovin suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinpä. Ei ole mukava olla maailmalla, jos ei koe oloaan turvalliseksi. Reilireissussa oltaisiin tultu viettämään paljon aikaa juna- ja metroasemilla, joten tässä tilanteessa olisi ollut melko turvaton olo jatkuvasti. Muutama satanen nyt menetettiin pääasiassa lentojen peruuttamisesta, mutta onneksi hotellit ja reilipassit sai peruutettua suhteellisen vähillä tappioilla.

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)