LÄHIMATKAILUA - STORSAND UUDESSAKAARLEBYSSÄ

Tein kuvalöydön omista tiedostoistani vuodelta 2012. Varoitus: Kesäfiilistely alkaa N-Y-T. :) 

Oli kaunis kesäinen ilta, ja olimme kotimatkalla Juthbackan markkinoilta. Päätimme piipahtaa Storsandilla Uudessakaarlebyssä, Pohjanmaan kauneimmalla hiekkarannalla. Näin jälkikäteen voin todeta, että onneksi minulla oli kamera mukana!

Ranta on hieman vaikeasti löydettävissä, mutta kaiken sen vaivan arvoinen. Tai ainakin itselläni meinasi usko loppua jossain kohtaa, kun tie vain pieneni ja metsä tiheni ympärillä. ;) Osoitteella Storsandintie 350 / Storsandsvägen 350 varmastikin löytää lähelle ja loppumatkassa taisi olla jopa opastuksetkin uimapaikkaan.

Hiekkaranta on noin kilometrin mittainen ja vesi on matalalla monta kymmentä metriä, joten paikka soveltuu hyvin myös lapsille.  Tänne on ihana lähteä viettämään kesäistä päivää vähän pidemmänkin matkan takaa. Eväät vaan reppuun ja menoksi!  


 
Lähi- ja kotimaanmatkailua pitäisi harrastaa enemmänkin! Aion ottaa nyt itseäni niskasta kiinni ja koluta tätä meidän kotimaata ahkerammin.

Oletko käynyt Storsandissa tai onko sinulla joitain muita vastaavia ihania paikkoja vinkata Pohjanmaalla tai muualla Suomessa? Nimimerkillä: Kesän travel bucket list tekeillä... ;)

<3: Santtu

10 kommenttia

 1. Kiitos tästä vinkistä! Vähän samanlainen paikka ois Kokkolan, Lohtajan Vattajaniemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Enpä ole tuosta rannasta aikasemmin kuullutkaan. Menee ehdottomasti kesän matkailulistalle! :)

   Poista
 2. Kuulin viimme kesänä paljon hyvää storsandista ja ehdottomasti pitäis mennä se katsastamaan :) josko tulevana kesänä sitten! Kristiinankaupunki on UPEA kesä kaupunki siellä on niin ihania maisemia ja pikku mukulakivi katuja, suosittelen ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti kannattaa! :) Voitais tehdä kesällä joku kaunis päivä tyttöjen reissu rannalle.. ;) Voih, Kristiinankaupunki on ihana paikka. Oon tainnut sielä kerran käydä, mutta täytyy laittaa lähimatkailulistalle!

   Poista
 3. Ite oon tykästynyt Raumaan. Ei välttämättä rannikolla asuvien ensimmäinen lomakohde, mutta kesällä, lämpimällä ja aurinkoisella säällä ihan mahtava paikka. Etenkin kun ite asuu täällä keskellä maata, jossa ei paljon merta näy! :) Erityisesti tykästyin Poroholman leirintäalueeseen - ihana paikka ja mahtava tunnelma!

  Tämän kesän must see-paikkoihin Suomessa kuuluu tuo tänä vuonna avautuva Vallisaari Suomenlinnan kupeella. Ihan pakko päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos loistavista vinkeistä! Eikö Raumalla ole myös vanhaa kaupunginosaa, jossa on puutaloja? <3

   Poista
  2. On, siellä on se joku puutalokortteli. Ite en kyllä siellä käynyt kun ihan vaan parkkipaikalla, mutta muistaakseni siellä on joku vanha kirkkokin ym! Että nähtävää riittää :)

   Poista
  3. Oih, kuulostaa mahtavalta. Täytyypäs ottaa oikein selvää asiasta ja lähteä tutkimusmatkalle. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Toivottavasti kesään mahtuu lämpöisiä päiviä, niin voisi lähteä tuollakin päiväseltään käymässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta, laitetaan sormet ja varpaat ristiin että saataisiin ihanan lämmin kesä!:)

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)