PAPERIHYRRÄ

 
Suomen iloisin karnevaalijuhla, eli vappu on täällä tuossa tuokiossa. Vappuna yleensä voi jo alkaa pikku hiljaa haaveilemaan lämpöisemmistä keleistä, vaikkakin viime vuosina vappuna on ollut tosi kylmä. Kun olin pieni, oli vapputorilta saatava aina pussillinen metrilakua ja helium-ilmapallo. Tänä vuonna päätin vapun kunniaksi askarrella paperihyrriä. Niillä voi näppärästi koristaa vappubrunssipöydän tai vaikkapa simatuokion. :)

Tässä tulevat ohjeet paperihyrrän tekoon. Tarvitset lyijykynän, kumin, viivoittimen, sakset, liimaa, askartelupaperia, haaraniittejä, paperipillejä/coctailtikkuja ja neulan/piikin.

 
Paperin tulee olla neliön mallinen, jossa kaikki reunat ovat yhtä pitkiä. Piirrä lyijykynällä viivoittimen avulla suorat viivat nurkasta vastakkaiseen nurkkaan. Leikkaa paperiin viillot kynän jälkiä pitkin niin, että leikkaat kulmasta keskelle ja jätät keskeltä noin pari senttiä leikkaamatta. Alemmassa kuvassa sakset ovat juuri siinä kohdassa, jossa pysähdyin. Leikkaa kaikista kulmista samalla tavoin reunalta keskelle päin. Pyyhi lyijykynän jäljet paperista. 

 
Paperiin on muodostunut neljä kolmiota, jotka ovat keskeltä toisissaan kiinni. Pistä piikillä/neulalla reiät jokaisen kolmion vasempaan sakaraan ja yksi reikä paperin keskelle. Voit halutessasi pistää vaihtoehtoisesti reiät oikeaan sakaraan, jolloin hyrrästä tulee päinvastainen. Huom! Reiät tulevat aina vain kolmion toiseen sakaraan, ei molempiin.

 
Kerää neljä rei'ittämääsi sakaraa haaraniittiin ja vie viimeiseksi haaraniitti keskeltä läpi. Tämä vaihe vaatii hieman näppäriä sormia. Jos käytät pilliä hyrrän vartena, tee reikä pilliin ja vie haaraniitti reiän läpi ja sulje haaraniitti avaamalla sen sakarat. Jos teet coctailtikkupillejä, sulje haaraniitti ja kiinnitä se liimalla tikkuun. Paperipillihyrrät ovat pyöriviä, mutta liimatut hyrrät eivät pyöri, vaan ne ovat enemmänkin koristeita.

 

 
 
Jos ohjeessa jokin kohta tökkää, huikkaa kommenttiboksiin, niin yritän parhaani mukaan avata tekovaiheita. :)

Vappua juhlitaan myös Paperillan blogissa, josta löytyvät muiden tiimiläisten mainiot askarteluideat vappuun!

<3: Santtu

4 kommenttia

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)