3 X TUOREPURISTETTU MEHU


Olen innostunut puristamaan tuoremehua mehulingolla. Oikeastaan mehulinkoni on äitiltäni lainassa oleva, yleiskoneeseen kiinnitettävä, hirvittävän kokoinen mehulinkohäkkyrä. Ei siis sellainen viimeisen päälle oleva moderni ja pieni laite, joten tämän kanssa saa ensin hieman tehdä töitä saadakseen tämän toimintavalmiuteen.

Tuoremehuahan voi tehdä melkein mistä tahansa kasviksista tai hedelmästä. Parhaimpia tietenkin ovat sellaiset ainekset, jotka ovat mahdollisimman nestepitoisia. Mehu on erittäin ravinnepitoista, joten sitä ei suositella juotavan suuria määriä kerralla. Tuoremehut lisäksi tulisi juoda mieluiten heti puristamisen jälkeen, sillä ajan myötä mehusta katoavat kallisarvoiset ravinteet. Aino on kirjoittanut monesti mehuista

Punajuuri osoittautui koekeittiöni mustaksi hevoseksi ja sillä sai kivasti väriä mehuihin. Voimakkaamman makuisien raaka-aineiden kanssa yhdistettynä, punajuuren makua ei juuri huomannut mehuissa.

APPELSIINI-PORKKANA-INKIVÄÄRI-PUNAJUURI

 
2 pientä kupillista 

2 appelsiinia
2 isoa porkkanaa
½ punajuuri
0,5 tl inkiväärijauhetta TAI pieni pala tuoretta inkivääriä

Appelsiini ja porkkana sopivat hyvin yhteen, joten niiden ympärille rakensin ensimmäisen mehun. Väriksi laitoin punajuurta ja mehuun sekoitin vielä jauhettua inkivääriä. Harmikseni minulla ei ollut tuoretta inkivääriä, joten jouduin tyytymään jauheeseen.

LEHTIKAALI-PÄÄRYNÄ-PUNAJUURI-OMENA


 2 pientä kupillista

2 omenaa
2 päärynää
½ punajuurta
kourallinen lehtikaalta

Makeat hedelmät, kuten omena ja päärynä taittavat kivasti hieman karvaan lehtikaalin makua. Punajuuri toimii jälleen hyvänä värin tuojana. 

TOMAATTI-CHILI-PORKKANA-APPELSIINI2 pientä kupillista 

 2 tomaattia
1 appelsiini
2 porkkanaa
½ chilipalko

Tomaatista tulee hieman ruokaisampi mehu. Chili antaa vähän potkua ja appelsiini ja porkkana tuovat makeutta.
 
Miltäs nämä hieman erikoisemmat makuparit kuulostavat? Olen itse melko ennakkoluuloton kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä, mutta miehelle jouduin pitämään vakuuttavan puheen ennen kuin suostui maistamaan. Ja loppuviimein jopa myönsi tykkäävänsä sen jälkeen, kun sai huuliinsa tarttuneen koristepersiljan dramaattisin elkein syljeskeltyä pois...

<3: Santtu 

PS. Nyt on paras raparperisesonki käsillä, joten raparperit kannattaa surauttaa mehuksi esimerkiksi omenan tai päärynän kanssa!

Ei kommentteja

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)