KIRJAVINKKI ASKARTELIJOILLE: IHANAT ALBUMIT - SKRÄPPÄÄ MUISTOT TALTEEN

Yhteistyössä Atena Kustannus OyTämän kevään jokaisen askartelijan must-hankinta on Minna Enqvistin esikoisteos Ihanat albumit - skräppää muistot talteen -kirja! Olin innoissani, kun Minna pari kuukautta sitten Ku ite tekee -blogissaan kertoi, että häneltä on tulossa kirja. Minulle avautui lisäksi tilaisuus saada kirja arvosteltavakseni, joten en voinut kieltäytyä näin houkuttelevasta tarjouksesta, sillä jo kirjan kannet antoivat viitteitä siitä, että jotain ihanaa kirja pitää sisällään. Enkä kuvitellut omiani; kirja suorastaan pursuaa luovia ideoita paperiaskartelijoille.

"Valmiita töitä ei kannata arvostella hieno-huono-akselilla vaan kannattaa korostaa tekemisen merkityksellisyyttä."
Minna on askartelumaailmassa kovan luokan tekijä, siitä ei päästä mihinkään. Sitä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä kirjassa on vinkkejä ja hyviä niksejä niin aloitteleville kuin jo kauemmin papereita silpunneillekin. Olen seurannut Minnan blogia jo monta vuotta ja ihailen hänen kykyään heittäytyä askartelun vietäväksi huolimatta siitä, onko jokin paperinpala suorassa tai koriste millintarkasti aseteltuna.

Kirjassa esitellään laajasti skräppäyksessä käytettävät työvälineet ja paljon erilaisia tekniikoita, joita voi hyödyntää myös muissa askarteluissa kuin vain skräppäyksessä. Varsinkin korttiaskarteluun tekniikat sopivat mainiosti! Kirjan alkupuolella Minna avaa ajatuksiaan valokuvista, valokuvauksesta, skräppisivun sommittelusta ja tarinan kerronnasta skräppisivun avulla. Tämä oli erittäin mielenkiintoista ja ajatuksia herättelevää. Koin myös ahaa-elämyksen: skräppäys on itse asiassa erittäin upea askartelun muoto, jolla säilöä muistot talteen luovin keinoin.

Vaikka en itse ole kovinkaan vahvasti vielä skräppäyksen maailmaan syventynyt  (ainoastaan yksi skräpätty CV), inspiroi kirja todella vahvasti istumaan askartelupöydän ääreen ja vain antaa mennä! Kirja tarjoaa matalan kynnyksen kannustusta tarttumaan tuumasta toimeen. Lisäksi minua kiehtoo ajatus visuaalisen päiväkirjan pitämisestä, jona skräppialbumin kokoamista Minna kirjassaan kuvailee. Päiväkirjan pitämistä itselle, ei kenellekään muulle.

"Kun ennen kuvasin pakolliset lomakuvat ja lapset juhlavaatteissa sukujuhlilla, nykyisin nautin eniten tavallisen arjen kuvaamisesta: metsäretkistä koiran kanssa, lasten kanssa hassuttelusta ja perhe-elämän taltioinnista sen koko kirjossa." 

Ahmin kirjan tekstit ja kauniit kuvat itseeni yhdeltä istumalta. Minna tekemistä skräppisivuista tuli valtavasti inspiraatiota ja uutta intoa omaan askarteluun. Kirja herätti myös sisältäni skräppäyskipininän; taidanpa aloittaa oman skräppialbumin kokoamisen!

Tästä Minnan postauksesta löytyy lisätietoa kirjasta ja siitä, miten kirjan voi hankkia itselleen. Hän lupasi myös arpoa kirjan blogissaan myöhemmin, joten kannattaa pitää hänen Ku ite tekee -blogiaan silmällä.

Minkälaisia ajatuksia kirja herättää siellä ruudun toisella puolella?

<3: Santtu

4 kommenttia

 1. täytyy sanoa, et aiemmin suomalaiset skräppäyskirjat ei ole kiinnostaneet, mutta tämä TOSIAAN kiinnostaa. ehkäpä itselle äitienpäivälahjaksi :) Kiitos kun esittelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninarsku, mulla on ollut aiemmin juuri samanlaiset reaktiot suomalaisia skräppäyskirjoja kohtaan, mutta tämä kolahti välittömästi! Mikäs sen parempi äitienpäivälahja olisikaan itselle kuin tämä kirja. :)

   Poista
 2. Kiitos iahanasta postauksesta, ihan tässä liikkuttui tätä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi tästä erittäin inspiroivasta kirjasta! <3

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)