KESÄSUUNNITELMIEN ABC


Kesälomani alkuun on enää viikko ja kelikin näyttää lupaavalta. JEE! Kesän suunnitelmat alkavat tarkentua ja viikonloput täyttyä kaikenlaisesta tekemisestä. Ajattelin listailla vähän kesän suunnitelmia aakkosten muodossa.

A - Aamut; Kesäloma ja aamut. Voiko parempaa olla! Ei kiire mihinkään ja jopa aamulenkillä voi pysähtyä fiilistelemään maisemia, kun ei tarvitse rynnätä töihin.

B - Beach Volley; Rakas harrastus, lentopallo, vaihtuu aina kesäisin rantalentikseen. Harmiksi tähän mennessä en ole vielä kertaakaan tänä kesänä päässyt pelailemaan, mutta tämä tilanne täytyy korjata ensihädässä. 

C - Celsius; Mieluusti +20 asteen yläpuolelle olisi toive ainakin heinä-elokuuksi!

D - D-vitamiini; Auringosta saatava vitamiini. Toivottavasti sitä saisi tällä tänä kesänä runsaasti.

E - Elämys; Kesä jättää muistoihin aina erityisiä jälkiä erilaisten elämysten kautta. Jotenkin kaikki aistitkin ovat kesä-aikaan niin paljon herkemmällä moodilla kuin muulloin.


F - Festarit; Ainakin Provinssi on varma kohde tänä kesänä.

G - Gin; Kippis! (...kohtuudella)

H - Heittäytyminen; Lomassa on parasta heittäytyminen erilaisiin tilanteisiin ja ex tempore -jutut!

I - Inspiraatio; Aivot narikkaan -moodi on parasta inspiraation herättelyä syksyä varten.

J - Jalkkis; EM-jalkapallo on vienyt mennessään. En ole muuten mikään jalkapallon ylin ystävä, mutta nämä suuret tapahtuvat ovat hauskoja seurattavia!

K - Kukat; Luonnonkukat ovat kauneinta Suomen luonnossa. Jotenkin niin herkkiä, mutta sitkeitä (koskaan ei tiedä, milloin tulee pakkasta ja +10cm lunta helteen jälkeen ;) )

L - Luonto, Liikunta; Kesä ja luonto kuuluvat yhteen aivan niin kuin Matti ja Teppo! Liikunnastakin nauttii kesällä ja lomalla aivan eri tavalla, kun saa nauttia ulkoilmasta ja siitä, ettei ole kiire mihinkään.

M - Mökki, Maalaus; Meillä on perheen kesken rakenteilla saunamökki hiekkamontun rannalle, joten erilaisia talkoita on varmastikin tiedossa runsaasti tänä kesänä. En malta odottaa, että pääsen mökille saunomaan ja rentoutumaan!

N - Norja; Haaveissa ollut jo tovin, mutta saa nähdä, ehdimmekö sinne tänä kesänä.

O - Omenat; Se aika kesästä on aivan parhautta, kun omenat ovat kypsiä! Meillä on ollut aina paljon omenapuita kotikotona ja mummolassa, joten omenat ovat olleet suuressa osassa loppukesän herkkuhetkiä.


P - Popitus, puutarha, pihatyöt; Sadepäivät ja Spotify täysille! Puutarha ja pihatyötkin ovat hauskaa ajanvietettä silloin kun niistä voi nauttia rauhassa, eikä ole kiire mihinkään.

Q - Q:la -urheilu (kahvakuula siis!); Katsotaan, miten paljon ehtii kahvakuulaharrastukselle uhrata kesällä aikaa. Toisaalta kuulat ovat helppo ottaa pihallekin mukaan, joten siitä ei pitäisi olla kiinni.

R - Relax, riippukeinu, Road tripit; Eikö kesä, relax ja riippukeinu ole synonyymejä toisilleen? Ja road tripit - katso kohta E!

S - Saunominen; Paljon, paljon, paljon! Toivottavasti jo uudella mökilläkin loppukesästä!

T - Telttailu; Jostain kumman syystä telttailu on alkanut kiehtomaan minua. Ennemmin minulla ei ollut minkäänlaista kiinnostusta retkeilyä ja eräilyä kohtaan, mutta nyt se on alkanut nostaa päätään jostain takavasemmalta. Aion hankkia nyt näitä meidän ylläri-reissuja varten kunnon teltan, joka helpottaa reissaamista, kun yöpaikkaa ei tarvitse ennalta varata ja suunnitella.

U - Urheilu, Uiminen; Urheilu konkreettisessa muodossaan kuuluu vahvasti jokapäiväiseen elämääni, enkä aio sitä kesälläkään unohtaa. Mukavana lisänä tänä kesänä on myös penkkiurheilu, kun EM-jalkkis ja Rion olympialaiset valtaavat TV:n! Uiminen kuuluu myös kesään. Onneksi talviturkki tuli heitettyä jo toukokuun puolivälissä, joten sitä taakkaa ei tarvitse enää hartioillaan kantaa. ;)

V - Valokuvaus; Kauniit kesäillat ovat parasta aikaa hiipparoida pihapiirissa yökkärissä kamera kaulassa. Joku kaunis aamukin olisi ihana herätä kuvaamaan auringon nousua, mutta näin aamu-unisena nuo ilta-ajat houkuttelevat enemmän.

W - WWW; eli internet. Kesälomallani ajattelin pitää netti- ja sometaukoa ainakin jonkin aikaa. 


X - YleX; lemppari kesäradiokanava!

Y - Yleisurheilu; Kaksi sanaa: RION OLYMPIALAISET! Hurraa! Kuten edellä mainitsin, olen suurten urheilutapahtumien fani!

Z - ZEN, Zzz..; Tuskin tätä kohtaa tarvitsee avata sen tarkemmin..

Å - Åland: Ahvenanmaakin kiehtoisi tänä kesänä. Pyörät vaan auton kyyttiin ja menoksi (ja se mun tuleva uusi teltta)!

Ä - Äiti, Isoäiti (Momma); Kesäisin tulee lähdettyä myös kolmen sukupolven kesken akkojen reissulle. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, tiedossa olisi paljon shoppailua ja hyvää ruokaa!

Ö - Ötökät; Kesän vakiovarusteena kulkee mukana pullo OFF:ia, jolla saa ötökät kuriin! OFF:in tuoksun jotenkin yhdistää aina kesään ja mökkeilyyn.. ;)


Mitä sun kesään kuuluu?
<3: Santtu 

PS. Haastan myös muut bloggaajakollegat kertomaan omat kesäsuunnitelmansa ABC-muodossa!

8 kommenttia

 1. Olipas kiva postaus, en ole nähnyt tän tyylistä abc postausta aikaisemmin :)
  jasmintuomi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kiva, en oo nähny minäkään aiemmin tollasta.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Hyviä suunnitelmia. Norjassa mäkin tykkäisin käydä niiden maisemien takia. Hyvää alkavaa lomaa sinulle.
  Hyvin tosiaan kekseit joka kirjaimelle jotakin tekemistä.
  Joko olet blogini liittynyt sivulle ?

  VastaaPoista
 4. Nyt on tartuttu kivaan haasteeseen :) T. Jani ja Aleksi

  VastaaPoista
 5. Haasteeseen vastattu! Oli kyllä tosi kiva haaste. :)

  VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)