P*SKIS #324 - RESIST-TEKNIIKKAMyönnän. Jouduin googlaamaan, mitä resist-tekniikka tarkoittaa! Olen varmastikin tehnyt tällä tekniikalla kortteja jo monta kertaa aikaisemmin, mutta jotenkin tuppaan aina unohtamaan näiden erilaisten tekniikoiden nimet. P*skarteluhaaste #324 haastaa tällä viikolla siis kokeilemaan resist-tekniikkaa!

Tässä kortissa resist-tekniikkaa löytyy taustasta, johon ensin leimasin läpinäkyvällä Versafine-musteella silmälaseja. Sen jälkeen kaadoin läpinäkyvää kohojauhetta musteen päälle ja sulatin kuumapuhaltimella jauheen, jolloin pinnasta tulee kiiltävä. Tämän jälkeen, kun kuviot olivat hieman jäähtyneet, aloin värittää silmälasikuvioiden päältä vesivärillä. Kohokuvioidut silmälasit jäävät valkoiselta paperilta kivasti näkyviin. Tausta oli valmis, kun vesiväri oli kuivunut. Vesiväripaperi ei kyllä ollut mikään paras vaihtoehto kortin taustaksi, sillä se veti hieman kupruille reunoista.

 


Jos sinulla ei ole kohokuviointitarvikkeita, voit kokeilla resist-tekniikkaa myös valkoisella kynttilällä tai vahaliidulla. Kokeile hangata kynttilää/vahaliitua paperiin ja värittää musteella tai vesivärillä sen päältä, niin saat samankaltaisen efektin aikaiseksi.

Lomaterveisin,
<3: Santtu

*******

Tsekkaa myös Instagram @santunmaja ja Snapchat: santunmaja

3 kommenttia

 1. Paperia voi myös silittää silitysraudalla, niin kuprut oikenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, eipä olisi tullut mieleeni! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. En mäkään olis tiennyt tekniikan systeemiä. Hyvä kun selostit.

  VastaaPoista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)