VIRKANAISESTA OPISKELIJAKSI

Syksy. Se tuo mukanaan aina jotakin uutta ja jännittävää. Niin kävi myös tänä vuonna. Sain kesällä tiedon, että pääsin opiskelemaan! Jään siis vakituisesta virastani opintovapaalle ja heittäydyn uusiin ja luovempiin tuuliin. Haluan jakaa tämän matkan kanssanne, jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy kohtalontovereita, tai sellaisia, jotka haaveilevat vielä uusista opinnoista työelämän keskellä.


Mistä kaikki sai alkunsa


Noin vuosi sitten aloin kaivata työelämääni jonkin sortin muutosta. Kuusi vuotta olen täysipäiväisesti työskennellyt nykyisessä työpaikassani valtion virastossa. Työskentelin jo aiempien opintojeni aikana yli vuoden täysipäiväisesti samaan aikaan. Nyt alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että vaikka kyseessä loistava työpaikka onkin, haluan ehkä tehdä tai ainakin kokeilla jotakin muuta. Se, mitä se "jokin muu" olisi, en osannut vielä sanoa. Aloin etsimään uusia työpaikkoja ja hainkin muutamia mielenkiintoisia paikkoja tuloksetta. Koska mielenkiintoni herättäneet työpaikat olivat sellaisia, joihin oma koulutukseni ei ollut soveltuva, päätin hakea keväällä uudelleen koulunpenkille ja kouluttautua kokonaan uuteen ammattiin.  Sellaiseen, johon oikeasti unelmoin vielä jonain päivänä pääseväni.

Ristiriitaisia tuntemuksia


Olen siitä saakka, kun päätin hakea opiskelemaan, kamppaillut ristiriitaisten tuntemusten vallassa. Tykkään työpaikastani, aiheesta, jonka parissa työskentelen (maatalous) ja etenkin työkavereistani todella kovasti. Se mikä tympii, on valtiolla kankeat rakenteet ja sisäinen byrokratia, puhumattakaan siitä ulkoisesta byrokratiasta. Olen loppupeleissä aika mutkat suoriksi -tyyppi, joten pikkuhiljaa minua on alkanut ahdistaa eri asioiden monimutkaisuus ja se, että yksinkertaisesta asiasta tehdään monimutkaista vain siksi "koska näin on tehty aina ennenkin". Vielä yliopistossa opiskellessani kuvittelin, että olen luonteeltani pilkunviilaaja, mutta käytäntö on opettanut, etten ole. Tai ehkä vielä 20-vuotiaana olinkin, mutta en enää.

Kakkosasunto 350 km päässä


Opintoni alkavat viikon kuluttua Turussa. Siis 350 kilometrin päässä täältä Pohjanmaalta. Vuokrasin siis kakkosasunnon, josta käsin käyn koulussa. Tällainen irtiotto ei onnistuisi, ellei tuossa vieressä olisi tuo yksi ihana tyyppi, joka ymmärtää sen, että nyt on aika tehdä ratkaiseva peliliike, jos sellaisesta haaveilee. Ja minähän sen teen!

Varmasti siis nyt alkaa täällä blogissakin näkymään Turun maisemia, uusi asuntoni ja opiskeluhommiakin. Jos haluaisit kuulla tähän liittyen lisää, niin jätä ihmeessä kommenttia, niin vastailen niihin mielelläni.

Jännityksellä viimeistä työviikonalkua odotellen, 

<3: Santtu

10 kommenttia

 1. Minusta aina kannattaa uskaltautua muutoksiin, jos itsestä siltä tuntuu! Vaikka niihin sisältyykin usein myös epävarmuutta. Meillä on muuten nuo työalat/-paikat lähellä toisiaan. Minä en työskentele suoraan maatalouden vaan maaseudun kehittämisen parissa ja jos oikein veikkaan työpaikkasi, niin sekin liittyy omaan työhöni, vaikka en sen viraston alaisuudessa työskentelekään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulankantaan! Kun aika on kypsä, on tilaisuuteen tartuttava. Kuulostaa tutulta nuo hommat, joiden parissa työskentelet. Miten sattuikaan! :)

   Poista
 2. Odotan innolla Turku kuulumisia ja mielenkiinnolla millainen kämppä sulla siellä on :)Ikävä vain tulee, gram <3
  Mäki voisin harkita tällästä muutosta ja kakkosasuntoa, että saisin johonkin purettua tätä sisustus vimmaa joka taas valloittaa mielen *hih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, saat ehdottomasti kuvia kämpästä kun sinne vihdoin pääsen. Samoin mulla tulee ikävä, mutta onneksi puhelimet ja netti on keksitty! :) BTW: Turussa on aika kivoja sisustusliikkeitä, eli tervetuloa... :P

   Poista
 3. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä alaa lähdet opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kirjoitella siitä vielä hieman enemmänkin. Lähden siis opiskelemaan mainonnan suunnittelua. Tutkinto on medianomi (AMK). :)

   Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)