MITEN BLOGIHARRASTUS ON MUUTTANUT ELÄMÄNI SUUNNAN


Olen pohtinut tähän asti kulkemaani polkua viime aikoina paljon. Jäin siis virkamiehen virastani opintovapaalle syyskuun alusta alkaen ja lähdin opiskelemaan luovaa alaa, eli tarkemmin mainonnan suunnittelua. Vuokrasin kakkosasunnon Turusta ja muutin 350 kilometrin päähän tavoittelemaan sellaista, mihin koin palavasti kiinnostusta ja intoa.


Näin jälkeenpäin pohtiessani tähänastista taivaltani, ymmärrän joka päivä paremmin sen, että kaikesta, mitä olen blogini ja askarteluharrastukseni kanssa tehnyt, on ollut minulle hyötyä opiskelemaan pääsyssä ja siinä, miten olen ajautunut tähän aivan uuteen maailmaan. Jos olisin jostain kumman syystä päättänyt hakeutua 19-vuotiaana samaan kouluun, ei minulla olisi ollut toivoakaan päästä sisään. En nimittäin ollut tehnyt juurikaan mitään käsilläni sitä ennen, enkä ole ikinä ollut juurikaan taiteellisesti lahjakas. Haku tällaiselle alalle ei siis tullut pieneen mieleenikään. Vaikka kyseiseen kouluun ei varsinaista piirrustustaitoa vaaditakaan, tulee kuitenkin olla jonkinlaista taiteellista näkemystä tai visuaalista silmää. Ja tämä on se asia, minkä uskon vahvasti sisäistäneeni täältä blogi- ja askartelumaailmasta.

Aloitin askartelun ja siinä samassa blogin pitämisen vuonna 2010 ja olen siitä asti jatkuvasti pyrkinyt kehittämään siinä itseäni aina vain paremmaksi, toteuttamaan uusia ideoita, ottamaan parempia kuvia, perehtymällä videokuvauksen ja editoinnin maailmaan, tutkailemaan blogin koodinpätkiä ja muokkailemaan niitä mieleisekseni. Asiat, joita olen vapaa-ajallani tehnyt siksi, että ne ovat olleet minusta hauskoja ja mielenkiintoisia, ovat ajaneet minut tähän tilanteeseen, että opiskelen nyt luovaa alaa ammatikseni. En todellakaan usko, että ilman tätä blogia olisin ikinä ollut tässä samassa tilanteessa. 


Blogin aloittamisen jälkeen olen myös seurannut aktiivisesti erilaisia ja eri genreisiä blogeja. Joukkoon mahtuu niin ammattibloggajia, kuin harrastuksenaankin bloggaavia: ruoka-, matka-, tyyli-, muoti-, käsityöblogeja... Olen seurannut tiiviisti ammatikseen bloggaavia mielenkiintoisia henkilöitä ja heidän taipaleitaan blogimaailman pyörteissä. Minulle on ollut tärkeää seurata mitä muualla tapahtuu, että osaan hahmottaa missä itse olen menossa ja mihin suuntaan haluan seuraavaksi mennä. Mielestäni tämä on myös tärkeä osa itsensä kehittämistä, että tiedostaa millaisessa ympäristössä on tai haluaisi olla.

Huomaan mainonnan suunnittelussa nyt jo paljon sellaista, missä voin hyödyntää askartelu- ja blogiharrastukseni tuomaa kokemusta: sommittelu, visuaalisuus, tekstien sijoittelu, kuvien muokkaus, valokuvaus ylipäätään, somen monipuolinen käyttö... Tällaisia asioita ei opi kirjoista lukemalla, vaan itse tekemällä. Ja mikä sen parempi kanava harjoitella näitä, kuin oma blogi jonka kanssa voit kokeilla ja epäonnistua, ja sen jälkeen tehdä uudelleen ja oppia siitä. En tietenkään ole näissä asioissa todellakaan mikään pro blogini ansiosta, mutta tärkeintä on se, että jonkinlaiset perustiedot ja -taidot ovat sisäistettyinä.


Vaikka blogini on huomattavasti hiljentynyt nyt uusien tuulien myötä, olen sen olemassaolosta edelleen erittäin onnellinen. Tämä yksi pieni sivusto biljoonien internet-sivujen joukossa on johdattanut minut vaivihkaa sellaisten asioiden äärelle, joista nautin sydämeni pohjasta. En vielä keväälläkään olisi osannut kuvitella olevani täällä. Niin se elämä vain johdattaa pientä kulkijaa.


Tämän postauksen tärkein pointti on se, että mistä ikinä pidätkin ja nautit, panosta siihen! Ole aktiivinen ja kehitä itseäsi siinä mistä pidät. Jonain päivänä se voi johdattaa sinut johonkin sellaiseen, mistä et ole ikinä uskaltanut unelmoidakaan. Näin kävi minulle. 

Toivottavasti teillä on ollut yhtä kiitollinen maanantai kuin minulla.

<3: Santtu

Kuvat Pärnusta heinäkuulta.

4 kommenttia

  1. Olen itsekkin täällä tänään käynyt pääsykokeissa. Jos pääsen haluamaani kouluun minukin elämäni täysin. Onnea sinulle valitsemallasi tiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinullekin kovasti! Pidetään peukkuja, että opiskelupaikka tulisi. :)

      Poista

Piristät päivääni kommentillasi! Kiitos jo etukäteen! :)